Υποβολή αιτήσεων εως 09/09
Ιστορικό
Το Πρόγραμμα
Τελευταίες Ανακοινώσεις


Ιστορικό

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη των Υπολογιστών» ιδρύθηκε το 2002, στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου και μεγάλου εύρους μεταπτυχιακών σπουδών στο γνωστικό πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών.

Κατά την αρχική φάση λειτουργίας του (έναρξη:Ιούνιος 2003-λήξη:Αύγουστος 2006) το Πρόγραμμα λειτούργησε με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ. Απο το ακαδημαϊκο έτος 2018-2019 το πρόγραμμα λειτουργεί χωρίς δίδακτρα.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να παρέχει:

1. Το Π.Μ.Σ. στοχεύει στην εμβάθυνση των γνώσεων των φοιτητών σε τομείς της Επιστήμης των Υπολογιστών και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να συνεχίσουν με διδακτορικές σπουδές (στο Τμήμα ή αλλού) ή/και να διεκδικήσουν εργασιακές θέσεις υψηλών απαιτήσεων.

2. Το Π.Μ.Σ. εστιάζει στις ακόλουθες επιστημονικές περιοχές:

α) Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence),

β) Συστήματα Υπολογιστών (Computer Systems),

γ) Δίκτυα και Τηλεπικοινωνίες (Networks and Telecommunications),

δ) Θεωρητική Πληροφορική (Theoretical Computer Science).

Χρήση του Εργαστηρίου Μεταπτυχιακών Φοιτητών, το οποίο διαθέτει 30 θέσεις εργασίας με ισχυρούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας.

Χορήγηση σημειώσεων και διάθεση προς δανεισμό πολλαπλών αντιτύπων από τα κύρια ξενόγλωσσα βιβλία που χρησιμοποιούνται στα μαθήματα.

Επιπλέον, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρέχει στους φοιτητές:

 • Δωρεάν εξ αποστάσεως πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Υπολογιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.
 • Τη γενικότερη υλικοτεχνική υποδομή του, η οποία περιλαμβάνει χώρους διδασκαλίας εξοπλισμένους με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας.
 • Βιβλιοθήκη με περισσότερους από 50.000 τόμους ελληνικών και ξενόγλωσσων συγγραμμάτων, μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ξένων επιστημονικών περιοδικών και συλλογές οπτικών δίσκων.


  Μάθετε Περισσότερα για το Πρόγραμμα
  Δείτε τις προυποθέσεις συμμετοχής

  Οι αιτήσεις για το 2022 άνοιξαν!
  ΟΠΑ - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών
  Copyright 2022 - All Rights Reserved